COP-25 Resultats i valoració

La cimera del clima realitzada a Madrid (COP25) que va cloure dissabte amb l’adopció d’un acord anomenat “Xile-Madrid Temps d’Actuar”, posa les bases perquè el 2020 els països presentin compromisos de reducció d’emissions més ambiciosos per respondre a l’emergència climàtica.

Us adjuntem la nota de premsa del MITECO amb el resultat de la Cimera, així com un document elaborat per la CEOE amb un resum de valoracions i acords assolits. Entre els principals aspectes, destaquem:

  • Art. 6 sobre mercats de carboni: últim capítol que queda per tancar de l’Acord de París. Finalment, i després de dures negociacions, no s’ha aconseguit arribar a un acord. Els reglaments hauran de negociar-se a la pròxima COP a Glasgow. Els punts de més discussió han estat evitar una doble comptabilitat, incloure els drets humans, o la transferència dels CERs generats en projectes MDL a partir del protocol de Kyoto.
  • Augment dels compromisos: durant el matí del 15 de desembre es va aconseguir aprovar un document on s’insta als països a una ambició climàtica més gran. El document aprovat després de 14 dies de feina es denomina Chile-Madrid Tiempo de actuar i marca les bases perquè l’any vinent, abans de la Cimera del Clima de Glasgow COP26, els països incrementin a l’alça els seus compromisos de reducció d’emissions.
  • Finançament: Els països han acordat dona directrius al Fons Verd perquè ampliï el seu àmbit de finançament, i que, a més de dirigir-se a mitigació i adaptació, per primera vegada destini recursos per les pèrdues i danys que pateixen els països més vulnerables i afectats pels impactes dels fenòmens climàtics extrems. A més, la Coalició de Ministres de Finances per l’Acció Climàtica formada per 51 països, entre ells Espanya, ha signat el Pla d’Acció de Santiago, segons el qual es comprometen a introduir el canvi climàtic en les seves polítiques econòmiques i financeres cap a un creixement baix o nul d’emissions.

La Patronal Cecot, compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’agenda 2030, ens interpel·la també a les organitzacions i empreses perquè emprenguem accions des del sector privat. Els ODS, aprovats per les Nacions Unides el setembre del 2015, són d’àmbit global i d’aplicació universal. 

Durant el 2019, els òrgans directius de la Cecot van decidir adherir-se a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i assumir com a propis aquells dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) sobre els que pot tenir incidència en la seva condició d’agent social de representació empresarial a Catalunya. Els objectius, dins de l’agenda 2030 impulsada per l’Assemblea General de Nacions Unides, s’estableixen per poder millorar el món. 

COMPROMISOS 2020 DE CECOT PER ASSOLIR ELS ODS 6, 8, 10 i 12

  • Promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre de les instal·lacions de Cecot de 75 kw.
  • Estudiar de les condicions climàtiques dels espais laborals per regular i temporitzar les temperatures tenint en compte el seu impacte.
  • Estudiar la renovació total o parcial de la flota de vehicles substituint-lo per vehicles híbrids o elèctrics.
  • Donar suport a la Cimera Catalana d’emergència climàtica que organitza la Generalitat de Catalunya.
  • Informar, sensibilitzar i desenvolupar una campanya de conscienciació sobre l’impacte del canvi climàtic en els diferents sectors del teixit empresarial.

Accedeix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Cecot

Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *